Raha, julkisuus & yksityisyys

tutkitusti rahakuva 4

Paljonko naapurisi tienaa? Verotietopäivän kynnyksellä on otollista pohtia rahan suhdetta yksityiseen ja julkiseen.

Kuinka ruoka-avun jonotus asettaa köyhyyden esille julkiseen tilaan? Miten joulua markkinoidaan maailman tulopyramidin huipulla? Onko julkisuuslaki ajan tasalla?

Versus

Leipäjono kadulla: urbaani köyhyys ja julkinen tila

”Nykyjärjestelmässä yhteiskunnan vähävaraisemmat ryhmät ovat pakotettuja seisomaan julkisella paikalla kuin estradilla.”

Sara Haapanen kirjoittaa Versuksen 15.6.2018 artikkelissa gradunsa pohjalta leipäjonon ja julkisen tilan välisestä suhteesta.

Antroblogi

Upporikkaiden satumainen fantasiajoulu

”Instagram-tilillä vilisevät lahjakääröt ja Marcus Neimanin katalogi osoittavat, että ylellisyyden ja yltäkylläisyyden osoittaminen ei ole kadonnut rahaeliitin repertuaarista minnekään”

Liina Mustonen tarkastelee 13.12.2018 artikkelissa maailman rahaeliitin joululahjamarkkinoita sosiaalisen erottuvuuden näkökulmasta.

Politiikasta

Julkisuuslain puutteet ja miksei niitä korjata

”Raha on valtaa, ja journalisteilla on velvollisuus kertoa, ketkä ovat yhteiskunnan suurimmat vallankäyttäjät.”

Aleksi Koski ruotii Politiikasta-julkaisun 4.3.2021 julkaistussa tekstissä julkisuuslain puutteita ja kansalaisoikeuksia.

Monitieteisessä Tutkitusti-sisältöpakettien sarjassa puhutaan syystalven 2021 aikana rahasta. Sukelsimme dollarit silmissä verkoston arkistoon koostaen yhteistyöjulkaisujemme artikkeleista kokonaisuuksia eri tieteenalojen näkökulmista rahaan.

Tutkitusti verkosto koostuu 21 yleistajuisesta tiedejulkaisusta.