Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Raha, julkisuus & yksityisyys

Abstract collage

Paljonko naapurisi tienaa? Verotietopäivän kynnyksellä on otollista pohtia rahan suhdetta yksityiseen ja julkiseen.

Kuinka ruoka-avun jonotus asettaa köyhyyden esille julkiseen tilaan? Miten joulua markkinoidaan maailman tulopyramidin huipulla? Onko julkisuuslaki ajan tasalla?

Versus

”Nykyjärjestelmässä yhteiskunnan vähävaraisemmat ryhmät ovat pakotettuja seisomaan julkisella paikalla kuin estradilla.”

Sara Haapanen kirjoittaa Versuksen 15.6.2018 artikkelissa gradunsa pohjalta leipäjonon ja julkisen tilan välisestä suhteesta.

Antroblogi

”Instagram-tilillä vilisevät lahjakääröt ja Marcus Neimanin katalogi osoittavat, että ylellisyyden ja yltäkylläisyyden osoittaminen ei ole kadonnut rahaeliitin repertuaarista minnekään”

Liina Mustonen tarkastelee 13.12.2018 artikkelissa maailman rahaeliitin joululahjamarkkinoita sosiaalisen erottuvuuden näkökulmasta.

Politiikasta

”Raha on valtaa, ja journalisteilla on velvollisuus kertoa, ketkä ovat yhteiskunnan suurimmat vallankäyttäjät.”

Aleksi Koski ruotii Politiikasta-julkaisun 4.3.2021 julkaistussa tekstissä julkisuuslain puutteita ja kansalaisoikeuksia.

Monitieteisessä Tutkitusti-sisältöpakettien sarjassa puhutaan syystalven 2021 aikana rahasta. Sukelsimme dollarit silmissä verkoston arkistoon koostaen yhteistyöjulkaisujemme artikkeleista kokonaisuuksia eri tieteenalojen näkökulmista rahaan.

Tutkitusti verkosto koostuu 21 yleistajuisesta tiedejulkaisusta.