Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Tänä päivänä viisikymmentä vuotta sitten

Tänä päivänä viisikymmentä vuotta sitten

BY: POLITIIKASTA

21.8.2018
10_Soviet_Invasion_of_Czechoslovakia_-_Flickr_-_The_Central_Intelligence_Agency

Kuva: Wikimedia Commons Lisenssi: Public Domain

Vuoden 1968 tapahtumissa kohtasivat vahvasti toisensa vanhoillisuus, halu säilyttää kaikki muuttumattomana, ja toisaalta toivo paremmasta maailmasta. Prahassa ”ihmiskasvoisen” sosialismin kokeilu katkesi miehitykseen elokuun 21. päivänä. Mikä on muuttunut? 

”Hullu vuosi 1968 – mikä on muuttunut?”

Viisikymmentä vuotta sitten nuoret eri puolilla maailmaa nousivat vastustamaan epäoikeudenmukaista politiikkaa ja sotaisia hallintoja. Emeritusprofessori Jyrki Käkönen oli yksi heistä. Miltä 2010-luvun kansainvälinen politiikka näyttää 1960- ja 1970-luvun opiskelijaliikehdinnässä mukana olleen ja siitä akateemisen kimmokkeen saaneen idealistin silmin?

Teksti on julkaistu keväällä Politiikasta-verkkolehdessä. Jyrki Käkönen on Tampereen ja Tallinnan yliopistojen emeritusprofessori, joka työskentelee parhaillaan Koneen Säätiön rahoittamassa Tampereen yliopiston Regional Challenges to Multilateralism -tutkimusprojektissa.

Lue artikkeli täältä

Tiedekulma ja Politiikasta järjestävät 10.9. tilaisuuden, josa pureudutaan vuoteen 1968, sen aktivismiin, merkitykseen ja perintöön ja kysytään: mikä on muuttunut? Keskustelutilaisuus avaa brittiläisen valokuvaaja Colin Robinsin näyttelyn Anti-Authoritarians.

Lue lisää täältä

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME