Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Quo vadis, yliopisto? Makkaratehdas-etkot ja paneelikeskustelu

Quo vadis, yliopisto? Makkaratehdas-etkot ja paneelikeskustelu

BY: Allegra Lab Helsinki ry. & Yliopisto 2020 -liike

3.9. 17:00–20:30, Torikorttelit, Helsinki

QVYO_Main
Kuva: K. E. Hellman

Yliopiston lukuvuosi alkaa jälleen ja virallinen korporaatio puhuu ranking-sijoituksista, yritysyhteistyöstä, kilpailusta ja osaamisinvestoinneista. Vapaa ja riippumaton tieto, kriittisyys, sivistys ja totuus, niitä ei tässä brändissä näy. Tämä on väärin, sillä universitas ei ole makkaratehdas eikä talouskasvun tai minkään muunkaan toissijaisen tavoitteen saavuttamisen väline. Yliopisto on runsas ja moninainen avaruus, jossa uteliaat ja tiedonjanoiset ihmiset kohtaavat. 

Makkaratehtaaksi yliopisto ei siis taivu – paitsi hetkeksi! 

Maanantaina 3.9. klo 17.00-18.30 järjestetään Makkaratehdas -etkot, jossa kuullaan kolme luentoa ”vapaa yliopisto liikaa lukeneille” -hengessä, syödään Helsingin makkaratehtaan lahjoittamaa makkaraa ja nautitaan viisautta lisääviä virvokkeita. Etkojen tapahtumapaikka on Torikorttelien keskuspuisto osoitteessa Katariinankatu 2.

Luennot:
17.00. FT Rigina Ajanki: Ersämordvan nominaalinen predikaatti.
17.30 VTT, dos. Miia Halme-Tuomisaari: Lähellä mutta niin kaukana: byrokraattisantropologisia näkökulmia OKMn linjauksiin.
18.00 Ilmoitetaan kun tiedetään. Voi olla myös performanssintapainen. 

Tämän jälkeen klo 19.00 ohjelmassa seuraa paneelikeskustelu yliopiston tilasta ja tulevaisuudesta sekä siitä, miten yliopisto voidaan säilyttää yliopistona myös tuleville sukupolville. Paneeli pidetään Balderin pienessä salissa (Aleksanterinkatu 12). 

Paneelin keskustelijat ovat:
kansiapäällikkö Anita Lehikoinen (Opetus- ja kulttuuriministeriö),
johtaja Riikka Heikinheimo (Elinkeinoelämän Keskusliitto),
ylijohtaja Riitta Maijala (Suomen Akatemia),
professori Minna Huotilainen (Helsingin yliopisto),
professori Janne Saarikivi (HY)
professori Heikki Patomäki (HY)

Paneelin puheenjohtajana toimii dosentti Taina Riikonen (Allegra Lab Helsinki ry.). 

HUOM! Tapahtuma jakautuu siis kahteen osioon, jotka tapahtuvat eri paikoissa. Aikaa siirtymiseen etkojen ja paneelin välillä on 30 minuuttia eikä matka ole pitkä. 

Tapahtuman järjestävät Allegra Lab Helsinki ry. sekä Yliopisto 2020 -liike. Yhteistyökumppanit: Torikorttelit, Tutkitusti. ja Helsingin makkaratehdas. Tiedustelut: Taina Riikonen, p. 040 5834308.

TAPAHTUMAN LINKIT:

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME