Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Taide kaupunkitilassa on myös tilan valtaamista

Taide kaupunkitilassa on myös tilan valtaamista

BY: HÄIRIKÖT-PÄÄMAJA, POLITIIKASTA

23.8.2018
tutkitusti, tiede, tutkimus, kaupunki, aktivismi, taide, katutaide, politiikka, tila

Kuva: pxhere.com Lisenssi: CC0 Public Domain

Taiteen tuominen kaupunkitilaan tekee siitä saavutettavampaa. Toisaalta se myös pakottaa arvioimaan uudelleen ympäristöä. 

”Rakenteet näkyviksi ja tila haltuun”

Taide paljastaa kaupunkitiloihin liittyviä odotuksia normaaliudesta, kaupallisuudesta ja valtasuhteista. Anna Jensen on kuvataiteilija, kuraattori, tutkija, taidekriitikko ja feministi, jonka väitöstutkimus käsittelee tilan, vallan, kummastuttavan, yhteisön ja yksilön maailmassa olemisen kysymyksiä. Hän pohtii taiteen demokraattisuuden tärkeyttä ja väliaikaisen tilankäytön ongelmia Häiriköt-päämajan tekstissä keväältä 2018.

“…taiteen avulla voi muuttaa maailmaa. Sen avulla voi tehdä piiloon jääviä rakenteita näkyväksi, kohdata ihmisiä, synnyttää uudenlaista ajattelua ja lopulta toivottavasti aikaansaada vallankumouksen.”

Lue teksti täältä

”Kaupunkitilan valtaus kiinalaisittain”

Kiinassa yhdenlainen protestin muoto poliittista järjestelmää vastaan on vallata katutilaa perinteisille länsimaisille paritansseille. Veli Rosenberg valaisee aihetta Politiikasta-verkkolehden tekstissä syksyltä 2017. Rosenberg on kiinalaisen kulttuurin tuntija ja kulttuurikonsultti.

Lue artikkeli täältä

Myös Tutkitusti-yhteistyökumppanit tarjoavat ohjelmaa tänään Helsingin Taiteiden yössä:
Tiedekirja: Kirjoja, kirjoja ja kirjoja!
Allegra Lab Hki: Akateemista historiaa Taiteiden yössä – virtuaalisesti!

 

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME