Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Sienistä syvällisemmin

Sienistä syvällisemmin

Pienen kokonsa, erikoisen rakenteensa ja kätkeytyvien elintapojensa vuoksi sienet jäävät hyvin helposti huomaamatta tai ainakin eläinten ja kasvien varjoon.

Sienten kirjo

Kasvitieteen professori Jouko Rikkisen “Sienten kirjo” teos sopii biologian ja lähialojen opiskelijoille ja kaikille luonnonystäville. Se antaa kiehtovaa lisätietoa myös niille, jotka ovat aiemmin ehkä tutustuneet vain ruokasieniin.

Sienten kirjo on rajaton, etenkin kun tarkasteluun otetaan kaikki perinteisesti sienitieteen piirissä tutkitut eliöryhmät.

Sienikuntaan luetut aitosienet luokitellaan tätä nykyä yhdeksäksi alakunnaksi ja lähes 50 luokaksi. Sienisukuja on tuhansia, ja lajimäärän arvellaan liikkuvan miljoonissa. 

Tavoitteena on, että lukija, joka on aina pitänyt kaikkia sieniä jokseenkin samanlaisina, voi hetkeksi uppoutua niiden kirjoon sienitieteilijän silmin!

Teoksen on kustantanut Suomen Biologian Seura Vanamo.

Logo Tutkitusti

Tutkitusti tarjoaa perjantaisin kirjasuositukset yhteistyökumppaniltaan Tiedekirjalta, joka on Tieteellisten seurain valtuuskuntaan (TSV) kuuluva seurojen tuotteiden myyntinäyttely.

Kaikki aiemmat
kirjasuositukset
ja muuta taatusti
tutkittua sisältöä
löydät osoitteista: