Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Paaston aika ja pyhät kirjoitukset

Paaston aika ja pyhät kirjoitukset

BY: KATSOMUKSET, TEOLOGIA.FI

8.5.2019
ramadan-1024x682

 

 

Maanantaina alkoi muslimien paastokuukausi, ramadan. Miten ajoitetaan auringonlaskua ja -nousua noudattava paasto Suomessa kesäkuukausina, jolloin aurinko ei käytännössä laske lainkaan? Tutustumme myös muihin kevään uskonnollisiin juhliin ekumeenisesta näkökulmasta.

Ramadan mubarak! Hyvää ramadania!

Ramadanin viettoon on olemassa selkeä ohjeistus, mutta siihen liittyy myös monia ratkaistavia käytännön kysymyksiä. Niitä pohtii Katsomukset-portaalin yksi päätoimittajista, Johanna Konttori (FT) tekstissään vuoden takaa.

Kuunteleva keskustelu kirjoituksista: kolmen uskonnon juhlia pyhissä teksteissä

Kirkko ja juutalaisuus -työryhmä järjestää vuosittain Kuunteleva keskustelu Kirjoituksista -tapaamisia, joiden tarkoitus on kuulla juutalaisen, kristityn ja muslimin valitsemia kohtia heidän omista pyhistä teksteistään ja oppia ymmärtämään, mitä ne heille merkitsevät.

Viime vuoden maaliskuussa Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan vieraiksi Helsingin Lönnrotinkadun moskeijaan kokoontui uskonnonopettajia ja abrahamilaisten uskontojen edustajia keskustelemaan juhlapyhien vietosta. Tapahtumassa käsiteltiin ramadania, sekä kristillistä että juutalaista pääsiäistä (pesah).

Teologia.fi-sivuston raportti tapahtumasta on julkaistu viime vuoden keväällä. Sivustolla ovat luettavissa myös aiemmat raportit vuodesta 2013 lähtien.

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME