Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Suomen kesä – Päivästä päivään

Suomen kesä – Päivästä päivään

Vuoden pisimpänä ja valoisimpana päivänä on oiva hetki luoda katsaus Suomen suveen. Tämänpäiväinen kirjasuosituksemme sopiikin vaikka juhannuslukemiseksi:

Suomen kesä – Päivästä päivään

Suomen kesä kertoo kevyesti mutta asiantuntevasti kesäkuusta, heinäkuusta ja elokuusta. Se luo katsauksen perinteisiin kylvöpäiviin ja kasveihin ja tarjoaa neuvoja juhannustaikojen tekoon. Se antaa ohjeita kalastukseen ja jakaa viisautta niin kalalajeista kuin hyttysistäkin. Jaakon kylmä kivi, unikeonpäivä ja mätäkuu saavat selityksensä, ja samalla myös paljastuu, milloin vietetään saunan teemapäivää.

Arkistotutkija Juha Nirkko hoitaa SKS:n arkiston asiakas- ja tietopalvelua sekä keruita. Perinpohjaista arkistoaineistojen tuntemustaan hän hyödyntää myös kysyttynä haastateltavana tiedotusvälineissä. Suosittujen SKS:n vuotuisjuhlapakettien – joulu, pääsiäinen, juhannus ja kekri – sisällöissä näkyy hänen kädenjälkensä. Perinteentutkimuksen popularisointi on myös hänelle tuttua, mainittakoon Suomen kesä – päivästä päivään vuodelta 2014.

Tutkitusti tarjoaa perjantaisin kirjasuositukset yhteistyökumppaniltaan Tiedekirjalta, joka on Tieteellisten seurain valtuuskuntaan (TSV) kuuluva seurojen tuotteiden myyntinäyttely.

Kesäpäivänseisauksen tunnelmissa Tutkitusti toivottaa kaikille seuraajilleen hyvää juhannusta! Tutkitun tiedon artikkelinostot jatkuvat tuttuun tapaan ensi viikolla.

TUTUSTUTHAN MYÖSYHTEISTYÖKUMPPANEIHIMME