Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Kaupunkien ajasta, estetiikasta ja aaveista

Kaupunkien ajasta, estetiikasta ja aaveista

Elokuun kaupunkiteeman päätökseksi suosittelemme viikonloppuun sekä tutkimusartikkeleita että kevyempiä kummitusjuttuja!

Kaupunkien aika

Futura-lehden numeron 4/2017 teemana on kaupunkien aika. Numero sisältää muun muassa artikkelit: Kaupungin utopiat – kuinka ihanteet ja suunnittelu muovasivat Viipurin keskustan, Epätoivon kaupungit ja perirealistinen dystopia, Köyhyys ja arkielämä kaupunkitilan muutoksessa Addis Abebassa, Brysselin Eurooppa-kortteli poliittisena paikkana ja kokoelmien tilana sekä Sähköinen pääoma ja talouskasvu Euroopan metropolialueilla.
Futura on tulevaisuuden tutkimuksen seura ry:n lehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Keskustelevaa tiedelehteä on julkaistu vuodesta 1982 alkaen ja sen päätoimittaja on Tapio Tamminen.

Kaupunkiluonnon lupauksesta

Kulttuurintutkimus 2-3/2017 sisältää muun muassa filosofian tohtori Petteri Kummalan artikkelin Kaupunkiympäristön laatu ja esteettisesti monimuotoisen kaupunkiluonnon lupaus. Kulttuurintutkimuksen seuran lehteä toimittavat Riitta Koikkalainen ja Antti Teittinen.

“Helsingin henget”

Maailman aavepääkaupunkien joukkoon kuuluva Helsinki on täynnä levottomia sieluja. Kuka kuuluisuus vaeltaa öisin Kansallisteatterin käytävillä? Minkä rakennuksen seinään muurattu nainen näyttäytyy edelleen ihmisille? Entä montako harmaata rouvaa ja päätöntä sotilasta kaupungissa kummittelee?
Helsingin henget on silmät avaava opas pääkaupungin aavemaisiin kohteisiin ja synkkiin tarinoihin. Yli kaksikymmentä tositapahtumiin perustuvaa kummitustarinaa ja ihmiskohtaloa kertovat kolkosti Helsingin jännittävästä historiasta.
Aaveiden jäljille opastavan kartan sisältävä kirja vie matkalle kuolleiden kaupunkiin.
Teoksen ovat toimittaneet Vanessa Kairulahti ja Karolina Kouvola ja sen on kustantanut Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Logo Tutkitusti

Tutkitusti tarjoaa perjantaisin kirjasuositukset yhteistyökumppaniltaan Tiedekirjalta, joka on Tieteellisten seurain valtuuskuntaan (TSV) kuuluva seurojen tuotteiden myyntinäyttely.

Kaikki aiemmat
kirjasuositukset
ja muuta taatusti
tutkittua sisältöä
löydät osoitteista: