Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

XXI: Vihainen kissa, Seppo-koira ja muut inhimillistetyt somelemmikit

BY: Antroblogi

18.12.2020

Lemmikkieläinten nimissä olevien sometilien määrä on kasvamaan päin. Yhä useammasta lemmikistä on tullut sometähti, jolla on oma profiilinsa ja joka näyttää päivittävän someen ajatuksiaan ja tekemisiään kuvin ja videoin. Vaikka on perusteltua olettaa, että päivitykset ovat ainakin todennäköisesti ihmisten tekemiä, voi lemmikkieläinten sometilejä pitää seurauksena ihmisten ja lemmikkien muuttuvista suhteista. Esimerkkeinä laajan seuraajakunnan omaavista somekoirista ovat Seppo-Koira, Topi the dog ja Topi the corgi, joista jokaisella on oma persoonallinen tyylinsä esiintyä sosiaalisessa mediassa.

Tuija Koivunen kirjoittaa Antroblogi -verkkojulkaisun artikkelissa Vihainen kissa, Seppo-koira ja muut inhimillistetyt somelemmikit lemmikkieläinten sometileistä, sekä tarkastelee ilmiötä posthumanismin, antropomorfismin ja sukupuolistamisen näkökulmista.

”Vuoden tamperelaiseksi äänestettiin vuonna 2020 saksanpaimenkoira Topi the Dog, jolla on oma tili Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa. Äänestyksessä etsittiin ”henkilöä, yhdistystä, yritystä, seuraa tai jotakin muuta tahoa, joka on vuoden 2019 aikana – ja mahdollisesti pitempäänkin – tehnyt Tamperetta tai tamperelaisuutta tunnetuksi”. Äänestyksessä täpärästi toiselle sijalle jäi pääministeri Sanna Marin.”

Joulukuussa 2020 Tutkitusti nostaa esiin positiivisia sisältöjä yhteistyökumppaneilta kuluneen vuoden ajalta. 

#lemmikkieläimet #sometilit #antropologia #antroblogi #antropomorfismi #posthumanismi #topithedog #seppokoira #topithecorgi #arvomuutos #tutkituntiedonjoulukalenteri #positiivinenjoulunodotus2020

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME