Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

XXI: Huipputuloiset demokratian uhkana

XXI: Huipputuloiset demokratian uhkana

BY: Politiikasta

17.11.2020

XXI: Huipputuloiset demokratian uhkana

Huipputuloisilla on suhteettoman paljon valtaa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa, mutta suppea käsitys politiikan luonteesta.

Yhteiskuntatieteiden tohtori Maija Mattila arvioi Anu Kantolan ja Hanna Kuuselan teoksen “Huipputuloiset – Suomen rikkain promille”. Kirja luotaa 90 perijän, ammattijohtajan ja yrittäjän haastatteluihin nojautuen promilleen kuuluvien identiteettejä ja kulttuureja sekä näkemyksiä yhteiskunnasta, politiikasta ja Suomen tulevaisuudesta. Teos oli ehdolla myös vuoden Tieto-Finlandian saajaksi.

Mattilan mukaan kirjan kiinnostavinta antia on analyysi huipputuloisista elinkeinoelämän järjestöissä. Suurituloisin promille käyttää enemmistövaltaa järjestöissä, joiden vaikutusvalta Suomen julkiseen keskusteluun ja politiikkaan on merkittävä. “Politiikka ei ole eikä koskaan voi olla pelkkää asioiden hallinnointia, vaan se on erilaisten intressien, arvojen ja ideologioiden ristivetoa. Joka muuta väittää, naamioi joko tietämättömyyttään tai tarkoituksellisesti intressit, arvot ja ideologiat neutraaliuden kaapuun.”

Joulukuussa 2019 Tutkitusti-hankkeessa nostetaan esiin yhteistyökumppaneiden valitsemia sisältöjä menneeltä vuodelta.

#tutkimus #tiede #joulukalenteri #separempijoulukalenteri #joulu #joulunodotus #2019 #politiikka #demokratia #huipputuloiset #yhteiskunta #ideologia #kirja #kirjaarvio #vastapaino #rikas #tietofinlandia @politiikasta

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME