Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

XVII: Öljy pyörittää yhteiskuntaa

XVII: Öljy pyörittää yhteiskuntaa

BY: Tutkitusti & Häiriköt-päämaja

17.11.2020

XVII: Öljy pyörittää yhteiskuntaa

Öljyriippuvuudesta eroon pyristely on yhteiskunnalle yhtä vaikeaa kuin huumevieroitus yksilölle. Sen lisäksi, että syömme öljyn voimin kasvatettua ruokaa, verhoamme itsemme tekstiileihin, jotka on valmistettu öljystä tai vähintään öljyä käyttämällä. Ruokaan ja vaatteisiin liittyviin kestävyysongelmiin ja mahdollisiin ratkaisuihin pureudutaan myös Tieteiden yössä tammikuussa 2020.
Tutkitusti-hanke järjestää yhteistyössä Häiriköt-päämajan kanssa Piiloöljy-illan torstaina 16.1. Helsingissä Kiseleffin talossa. Tutkimusnäkökulmaa, käytäntöjä ja performanssia yhdistävässä teemaillassa mukana ovat arjen päätöksentekijät, aktivistit, tutkijat ja tietenkin yleisö!

Illan teemoihin orientoitumisessa auttavat esimerkiksi Häiriköt-päämajan asiantuntija-artikkelit, jotka on julkaistu menneen vuoden 2019 keväällä ja kesällä: ”Mustan kullan kirous”, “Öljy vaatteissamme” ja “Öljytty yhteiskunta tarvitsee energiakäänteen”. Linkit tapahtumaan, artikkeleihin ja muita tutkittuja juttuja löydät facebookin Tutkitusti-sivulta!

Kuva: Häiriköt päämajan vastamainoksesta

#tutkimus #tiede #joulukalenteri #separempijoulukalenteri #joulu #joulunodotus #2019 #häirikötpäämaja #tiedetapahtuma #tapahtuma #tammikuu #2020 #tammikuu2020 #minnemennä #taide #muoti #ruoka #vaatteet #kestäväkehitys #kestäväarki #kestävämuoti #kiseleffintalo @tieteidenyo

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME