XV: Totta ja tarua yksisarvisista

BY: Katsomukset

15.12.2020

Yksisarvinen on yksi tunnetuimmista myyttisistä olennoista, jolla on rikas symbolinen merkitysmaailma. Moni yhdistää yksisarviset lasten ja satujen maailmaan. Olennolla on kuitenkin monituhatvuotinen historia, joka kulkeutuu Kiinan ja Intian filosofioista silkkitietä pitkin keskiajan kristilliseen perinteeseen ja sieltä edelleen esimerkiksi esoteerisiin ja uushenkisiin kuvastoihin.

Tiina Mahlamäki käsittelee Katsomukset -verkkojulkaisun tekstissä Totta ja tarua yksisarvisista yksisarvisen historiaa ja merkitystä eri aikoina.

”Historiallisen yksisarvisen kuva koostuu sellaisista ulottuvuuksista, kuten viisaus, henkisyys, puhtaus, viattomuus, parantaminen ja voima. Jotain näistä piirteistä on löydettävissä myös nykyajan yksisarvisista, joskin useimmiten yksisarvista käytetään metaforana jostakin epätodesta, äärimmäisen harvinaisesta tai jostain, joka ei ole olemassa – ainakin jos googlaa termin, saa tämänkaltaisia vastauksia. Yksisarvinen toimii myös lgbt+ -yhteisön ja ihmisoikeusliikkeen tunnuksena, sateenkaaren ohella ja lisäksi.”

Joulukuussa 2020 Tutkitusti nostaa esiin positiivisia sisältöjä yhteistyökumppaneilta kuluneen vuoden ajalta. 

#yksisarvinen #uskontotiede #myytit #tottajatarua #henkisyys #metafora #harvinaisuus #symboli #keskiaika #filosofia #puhtaus #fantasia #tutkituntiedonjoulukalenteri #positiivinenjoulunodotus2020 #tutkittutieto

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME