Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

XI: Sinkkuhäissä juhlitaan itseä

BY: Perheyhteiskunta

11.12.2020

”Jumalan edessä ja näiden ystävien läsnä ollessa kysyn sinulta, tahdotko ottaa itsesi aviopuolisoksesi, olla itsellesi uskollinen ja rakastaa itseäsi hyvinä ja pahoina päivinä, aina kuolemaan asti?”

Sinkkuhäät kasvattavat suosiotaan maailmalla. Kyse on wellness-kulttuurin ilmentymänä pidetystä merkityksellisestä juhlapäivästä, jossa sitoudutaan valojen ja lupausten kautta oman sisäisen totuuden noudattamiseen, itsemyötätuntoon ja itsearvostamiseen. Perheyhteiskunta -blogin Anu Kinnunen haastatteli artikkeliin: Sinkkuhäissä juhlitaan itseä sukupuolentutkija Kinneret Lahadia sinkkuhäiden tarkoituksesta. 

”Myös suomalainen juhlakulttuuri rakentuu pitkälti (ydin)perhekeskeisen elämäntavan varaan. Parin löytymistä juhlitaan tupaantuliaisin, kihlajaisin ja polttarein, häiden seuratessa huipentumana. Ennen lapsen syntymää järjestetään vauvakutsut vaippakakkuineen tai uutena ilmiönä äidin juhla, jossa siunataan odottavaa äitiä. Tämän jälkeen siirrytään juhlimaan ristiäisiä, lasten syntymäpäiviä, ripille pääsyä ja erilaisia valmistujaisia häiden vuosipäivää unohtamatta. Lapsettomalla sinkulla ei ole vastaavia valmiita juhlinnan malleja. Omien 38-vuotissyntymäpäivien juhlinta ei välttämättä tunnu vieraiden kutsumisen arvoiselta. Jotkut pitävät Mää-juhlat, ihan vain juhlistaakseen hyviä vuosia sinkkuna. Siinä missä Mää-juhlissa itseä juhlitaan kertaluontoisesti, itsensä kanssa naimisiin menemiseen liittyy ajatus pitkäkestoisemmasta sitoutumisesta. Sinkkuhäiden vuosipäivää voi juhlistaa jatkossakin.”

Joulukuussa 2020 Tutkitusti nostaa esiin positiivisia sisältöjä yhteistyökumppaneilta kuluneen vuoden ajalta. 

#sinkkuhäät #sukupuolentutkimus #perheyhteiskunta #juhlapäivät #tutkituntiedonjoulukalenteri #positiivinenjoulunodotus2020 #tutkittutieto #sitoutuminen

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME