X: Hävikki-innovaatiolla kohti kestävää tulevaisuutta
BY: Versus
Kilokaupalla valmistettuja jouluruokia pilaantuu jääkaapissa ja ruokailijoita kyllästyttää!
Jouluna ei aina säästytä ruokahävikin muodostumiselta. Jos Suomessa syntyvä ruokahävikki jaettaisiin tasan jokaiselle henkilölle, olisi luku noin 20-30 kilogrammaa. Millaisilla tavoilla ruokahävikin syntymistä voisi vähentää?
“Järkevällä ruokasuunnittelulla yksittäiset kotitaloudet pystyvät säästämään vuosittain rahaa niin hukkaan heitetyn ruoan kuin jätemaksujen pienenemisen myötä.”
Mirkka Forssell kirjoittaa Versus -julkaisussa erilaisista hävikki-innovaatioista. Hän kertoo kuinka eri elintarvikealan yritykset hyödyntävät sivuvirtoja, eli muissa valmistusprosesseissa ylijääviä aineita. Forssell myös kuvailee erilaisia ratkaisuja, joita hyödyntämällä kuluttaja voi vähentää ruokahävikkiä.
Joulukuussa 2021 Tutkitusti on kutsunut sinut mukaan joulumatkalle tutkitun tiedon maailmaan.
#tutkituntiedonjoulukalenteri
#tutkittutieto #tutkitusti