Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

X: Ajatuksia totuuden jälkeisestä ajasta

X: Ajatuksia totuuden jälkeisestä ajasta

BY: areiopagi

16.11.2020

X: Ajatuksia totuuden jälkeisestä ajasta

”Tietoa on enemmän kuin koskaan ennen, mutta tyhmyys vain tuntuu tiivistyvän”, toteaa uskonnonfilosofian tohtorikoulutettava Lari Launonen. Popularisoijien omia agendoja, arviointiprosesseissa todettuja ongelmia ja tieteen politisoitumista on käytetty perusteina olla arvostamatta tiedettä. Ihmiset ovat koulutetumpia kuin koskaan ennen, mutta näyttävät jaksavan pureutua väitteiden totuuden pohtimiseen melko huonosti.

Areiopagin podcastissa “Totuus on tuolla jossain” Launonen ja teologian tohtori Aku Visala pohtivat, mistä ”totuuden jälkeisessä ajassa” oikeastaan on kysymys ja elämmekö erityisesti nyt sellaista aikaa. Vai oliko ennen kuitenkaan kaikki paremmin? Podcastissa keskustellaan tieteen ongelmista ja samalla kuitenkin puolustetaan tieteen luotettavuutta.

Areiopagi on luonnontieteen, filosofian ja teologian suhteisiin keskittyvä verkkolehti, jonka tarkoitus on lisätä ymmärrystä eri maailmankatsomusten välillä sekä tarjota välineitä niiden arviointiin.
Joulukuussa 2019 Tutkitusti-hankkeessa nostetaan esiin yhteistyökumppaneiden valitsemia sisältöjä. 

#tutkimus #tiede #joulukalenteri #separempijoulukalenteri #joulu #joulunodotus #2019 @areiopagi #areiopagipodcast #podcast #filosofia #teologia #uskonto #tieto #totuudenjälkeinenaika #totuus

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME