Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Viikonlopun kirjanostoissa J. V. Snellman

Viikonlopun kirjanostoissa J. V. Snellman

Kesä on suomalaisen parasta aikaa! Tämän viikonlopun kirjanostot esittelevät yhden maamme historian suurimmista fennomaaneista ja suomalaisuuden rakentajista: Johan Vilhelm Snellmanin.

“J. V. Snellman. Valtioviisas vaikuttaja”

Snellman loi pohjan suomalaisuudelle, jonka perustana on omakielinen kirjallisuus ja sivistys. Snellman oli lannistumaton lehtimies: kansankiihottajan mielipiteet sysäsivät vauhtiin sekä aatteellisen suomalaisuusliikkeen että sen konkreettiset seuraukset eli kasvatuksen, koulutuksen, yliopistopolitiikan, kulttuurin ja talouselämän uudistukset. Teoksen ovat toimittaneet Raija Majamaa ja Leeni Tiirakari, ja se kuvaa mukaansatempaavasti Snellmanin työuraa, teoksia sekä yksityiselämää.

Teoksen on kustantanut Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS.

 

“J. V. Snellman – filosofi ja valtio-oppinut”

Filosofian tohtoreiden Ilkka Niiniluodon ja Risto Vilkon toimittamassa teoksessa eri alojen tutkijat tarkastelevat Snellmanin perintöä. Näkökulmat edustavat sekä filosofiaa, poliittista historiaa, kasvatustiedettä, että sukupuolentutkimusta.

Teos sisältää artikkelit tutkijoilta Vesa Oittinen, Ilkka Niiniluoto, Juha Manninen, Marja Jalava, Martti T. Kuikka, Pauli Kettunen, Tuija Pulkkinen, Juha Sihvola ja Laura Kolbe.

Teoksen on kustantanut Suomen Filosofinen Yhdistys ry.

Tutkitusti tarjoaa perjantaisin kirjasuositukset yhteistyökumppaniltaan Tiedekirjalta, joka on Tieteellisten seurain valtuuskuntaan (TSV) kuuluva seurojen tuotteiden myyntinäyttely.

TUTUSTUTHAN MYÖSYHTEISTYÖKUMPPANEIHIMME