Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

VIII: Ensitreffit alttarilla sosiologin silmin: Mikä tekee ihmisistä yhteensopivia?

BY: Ilmiö

8.12.2020

Ilmiömedian Sosiologin silmin -juttusarja seurasi tänä syksynä Ensitreffit alttarilla -sarjaa. Sarjassa moraalisen paheksunnan merkitys katsojakokemukselle on pienempi kuin monissa muissa parisuhteita käsittelevässä tosi-tv -tuotannossa. Korostetun ”tavallisten” osallistujien yhteiselon alkutaivalta seuraava sarja avaakin ainutlaatuisella tavalla parisuhteiden muodostumisen prosessia, ja sen psykologisia, sosiaalisia ja yhteiskunnallisia reunaehtoja. Sosiologiselle analyysille sarja on herkullinen kohde.

Juttusarjan ensimmäisessä osassa Ensitreffit alttarilla sosiologin silmin: Mikä tekee ihmisistä yhteensopivia? Anu Katainen kirjoittaa formaatin erityispiirteistä arvioiden samalla ihmisten yhteensopivuuksia ja parinmuodostuksen lainalaisuuksia. Loput viikoittaisista jaksoanalyyseistä löytyvät jutun loppupäästä.

”Sarjassa on nähty rakastumisia ensi silmäyksellä, tunteiden vahvistumista ja laimentumista ja kovaa yritystä saada suhde toimimaan. Joillain pareilla sukset ovat menneet ristiin jo häämatkalla.

Sosiologille sarja on oikea herkkupala useistakin syistä. Sosiologi toki eläytyy, jännittää, iloitsee, paheksuu ja pöyristyy muiden mukana, mutta samalla toinen puoli aivoja tekee sosiologista analyysiä.”

Joulukuussa 2020 Tutkitusti nostaa esiin positiivisia sisältöjä yhteistyökumppaneilta kuluneen vuoden ajalta. 

#ensitreffit #talttarilla #sosiologinsilmin #ilmiömedia #tositv #sosiologia #moraalinenhyväksyntä #parisuhde #tutkituntiedonjoulukalenteri #positiivinenjoulunodotus2020 #tutkittutieto

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME