Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

VII: Joulun kulttuuriperintö

VII: Joulun kulttuuriperintö

BY: Politiikasta

7.12.2021

Jouluna perinteet nousevat erityisesti pinnalle, monesti erilaisten konkreettisten paikkojen ja esineiden kautta. Kirkot, hautausmaat tai Turun vanha kaupunki joulurauhan julistuksen tapahtumapaikkana herättävät tunteita ja yhdistävät ihmisiä menneeseen

Tällaisessa “– kulttuuriperinnössä on pohjimmiltaan kuitenkin kysymys ennen kaikkea arvoista, aineettomista taidoista ja tunteista – kokemuksesta yhteisöstä ja jaetusta historiasta.”

Usein nämä asiat välittyvät materiaalisten elementtien kautta. Yhtenä eurooppalaisen kulttuuriperinnön symbolina nähty Notre Damen katedraali tuhoutui osittain vuonna 2019 tulipalon seurauksena. Onnettomuus herätti  paljon pohdintaa siitä, miksi juuri kyseinen kohde on ihmisille tärkeä. 

Ilmiötä tutkivat myös Johanna Turunen ja Tuuli Lähdesmäki, jotka kommentoivat tapahtumia Politiikasta -julkaisussa. Keskustelunomainen artikkeli keskittyy kulttuuriperintöön liittyviin arvoihin ja niiden kokemiseen. Turunen ja Lähdesmäki tuovat esille myös syitä sen taustalla, miksi materiaalisuus on yhä tärkeässä roolissa kulttuuriperinnöstä puhuttaessa.

Joulukuussa 2021 Tutkitusti on kutsunut sinut mukaan joulumatkalle tutkitun tiedon maailmaan.

#tutkituntiedonjoulukalenteri
#tutkittutieto #tutkitusti

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME