Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

VI: Määrittelyvalta suomalaisessa politiikassa

VI: Määrittelyvalta suomalaisessa politiikassa

BY: Politiikasta

16.11.2020

VI: Määrittelyvalta suomalaisessa politiikassa

Eduskuntavaalit ovat olleet yksi vuoden 2019 keskeisiä teemoja politiikantutkimuksessa. Politiikasta-verkkolehden vuoden luetuin juttu on “Eduskuntavaalit perussuomalaisten linssin läpi”. Artikkelissa tutkijatohtori Johanna Vuorelma tarkastelee sitä määrittelyvaltaa, jota perussuomalaiset käyttää suomalaisessa politiikassa ja politiikan analyysissa.
Politiikan julkisuudessa olennaista ei ole pelkästään agendavalta eli se, mitkä teemat nostetaan politiikan asialistalle, vaan myös se, miten niitä määritellään ja kenellä on eniten määrittelyvaltaa. Politiikassa tavoitteena on tehdä omiin intresseihin perustuvasta tilannekuvasta hallitseva ja neutraalilta vaikuttava kuvaus poliittisesta todellisuudesta.

Keskeisintä perussuomalaisissa ei ole puheenjohtajien retorinen tyyli vaan juuri onnistuneen vastakkainasettelun tuoma merkittävä määrittelyvalta suomalaisessa politiikassa. Tämä näkyy siinä, miten laajasti perussuomalaisten määritelmä maahanmuutto- ja ilmastopoliittisesta vastakkainasettelusta on omaksuttu.
Joulukuussa 2019 Tutkitusti-hankkeessa nostetaan esiin yhteistyökumppaneiden valitsemia sisältöjä. Linkin artikkeliin ja muita tutkittuja juttuja löydät facebookin Tutkitusti-sivulta!

#tutkimus #tiede #joulukalenteri #separempijoulukalenteri #joulu #joulunodotus #politiikka #vaalit #eduskunta #eduskuntavaalit #perussuomalaiset #2019 @politiikasta

Kuva: Pietinen Aarne Oy (1934), Helsingin kaupunginmuseo (CC BY 4.0)

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME