Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Vaalityön etnografiaa ja utopioita

Vaalityön etnografiaa ja utopioita

BY: ANTROBLOGI, HYBRIS

16.4.2019
mask

Kuva: MaxPixel CC0 Public Domain

 

Aitous myy politiikassa, mutta oman minän suojelu vaatii roolin ottamista. Tutustumme vaalityön kokemuksen etnografiaan sekä tutkijoiden ja tulevaisuuden päättäjien utopioihin.

Etnografista itsereflektiota vaalityöstä

Tänä päivänä politiikka on yhä enemmän markkinointia, jossa mielikuvilla on valtava merkitys. Ristiriidan tähän representaatioon aiheuttaa se, että aitous myy. Politiikassa on paljon mielikuvaan perustuvuutta. Samaan aikaan henkilökohtaisen minän suojelu edellyttää jonkinlaista roolin ottamista.  Koska työkaluna käytetään omaa persoonaa, työ seuraa mukana kotiin, vaikka kuinka omaksuisi ammattiminän. Rooliajattelu kuitenkin suojaa räikeimmiltä ylilyönneiltä ja mahdollistaa itsen irrottamisen julkisesta työstä.

Dan Koivulaakso tarkastelee vaalityötä etnografisesti, pohtien sekä siihen kuuluvia rooleja, että metroasemilla tapahtuvia kohtaamisia.

Teksti on julkaistu AntroBlogissa kevään 2017 kuntavaalien aikaan. Koivulaakso on opiskellut antropologiaa Places, Spaces and Transnational Relations -maisteriohjelmassa Tampereella, ja toimii muun muassa kaupunginvaltuutettuna Helsingissä.

Minun utopiani

Hybris-verkkolehden kirjoitussarjassa ääneen pääsevät sekä tutkijat että tulevaisuuden päättäjät. Millaiset maailmat ovat mahdollisia?

Hybris on verkossa ilmestyvä tiedelehti, joka tarjoaa matalan kynnyksen julkaisufoorumin perustutkinto- ja jatko-opiskelijoille – tai kenelle vain, jolla on halua saada kiinnostava tieteellinen tekstinsä julki.

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME