Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

V: Keppiä ja porkkanaa heikko-osaisille

V: Keppiä ja porkkanaa heikko-osaisille

BY: Hybris

16.11.2020

V: Keppiä ja porkkanaa heikko-osaisille

Näin joulun alla on hyvä palauttaa mieleen se, milloin yhteiskunta on tarjonnut enemmän keppiä milloin porkkanaa yhteiskunnassa heikossa asemassa oleville yksilöille. Hybris-lehden artikkelissa ”Valvontaa ja piikkilankaa – Työlaitokset ja poikkeavuuden kontrolli” tarkastellaan Hyvinkäällä sijaitsevan päihdehoitokeskuksen historiaa ja kosketetaan irtolaisuuden, asunnottomuuden, päihderiippuvuuksien sekä työttömyyden aihepiirejä.


Kirjoittaja Heikki Mikkonen nostaa esille suomalaisen kontrollipolitiikan pitkän kehityskaaren, jonka päästä voi löytää tuoreet keskustelut ”ihmisroskista” ja työttömien aktiivimallista. Mikkonen on väitöskirjatutkija Tampereen yliopiston historian tohtoriohjelmassa. Artikkeli on julkaistu Hybris-lehden numerossa 2/2019, jonka teemana on valvonta ja kontrolli. Hybris on verkossa ilmestyvä tiedelehti, joka tarjoaa matalan kynnyksen julkaisufoorumin perustutkinto- ja jatko-opiskelijoille – tai kenelle vain, jolla on halua saada kiinnostava tieteellinen tekstinsä julki.

Joulukuussa 2019 Tutkitusti-hankkeessa nostetaan esiin yhteistyökumppaneiden valitsemia sisältöjä. 

#tutkimus #tiede #joulukalenteri #separempijoulukalenteri #joulu #joulunodotus #historia #politiikka #työttömyys #sosiaaliturva #hybrislehti

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME