Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

V: Askelta pidemmälle: Avoin tiede ja tiedeviestintä

BY: Etiikka.fi

4.12.2020

Maailmassa julkaistaan enemmän tutkimuksia kuin koskaan aikaisemmin. Tällä hetkellä akateemisia artikkeleita julkaistaan vuosittain noin 2,5 miljoonaa kappaletta. Keskustelu tieteen avoimuudesta ja yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta johtaa tiedeviestinnän äärelle. Tiedeviestinnän pääasiallisena tavoitteena on kääntää tutkimustieto yleistajuiseen muotoon.

Joulukalenterin toisen luukun takana Salla-Maria Laaksonen ja Petro Poutanen rohkaisevat Etiikka.fi -sivuston tekstissään: Askelta pidemmälle: avoin tiede ja tiedeviestintä erityisesti tiedeorganisaatioita tutustumaan asiantuntijaviestinnän avaamiin mahdollisuuksiin selventäen osuvasti, kuinka päästä alkuun aktiivisena tiedeviestijänä. ”Aidosti avoin tiede on osallistuvaa, vuorovaikutteista ja aktiivisesti viestivää — vain siten tutkimustieto saadaan oikeasti käyttöön.”

Joulukuussa 2020 Tutkitusti nostaa esiin positiivisia sisältöjä yhteistyökumppaneilta kuluneen vuoden ajalta. 

#tiedeviestintä #etiikka.fi #vaikuttavuus #avoimuus #avointiede #positiivinenjoulunodotus2020 #viestintä #vuorovaikutus #tutkittutieto #2,5miljoonaaartikkelia #yleistajuisuus #tiede #tutkituntiedonjoulukalenteri

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME