Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Tutkitusti suosittelee julkaisuja joulun odotukseen

Tutkitusti suosittelee julkaisuja joulun odotukseen

BY: TIEDEKIRJA

22.12.2017
joulukalenteri2017-luukku16

Tutkitusti suosittelee joulun odotukseen sopivaa tutkittua tietoa myös kirjojen ja lehtien muodossa:

Sota, rauha ja Raamattu -teoksessa tarkastellaan, onko Raamattu sodan vai rauhan kirja? Raamatun suhde sotaan ja rauhaan on monella tavoin ristiriitainen ja monitulkintainen. Kirjassa otetaan selvää siitä, miten uskonto näyttelee keskeistä roolia maailman konflikteissa. Tutustu kirjaan täällä.

Lisäksi Sukupuolentutkimus-lehti keskittyy uusimmassa numerossaan ajankohtaiseen aiheeseen – tyttötutkimukseen. Teemanumerossa tarkastellaan kriittisesti sitä, kuinka yhteiskunnan rakenteet muuntuvat tyttöruumiillisuutta tuottaviksi ja muokkaaviksi, valtaan sitoutuviksi teoiksi. Tutustu lehteen täällä.

Julkaisut on valinnut Eija Lappi Tiedekirjalta, joka on Tieteellisten seurain valtuuskuntaan (TSV) kuuluva seurojen tuotteiden myyntinäyttely.

Tiedekirja on yllätysvieras joulukalenterissa, jonka tarjoavat populaariin tiedeviestintään erikoistuneet Tutkitusti, AntroBlogi, Häiriköt-päämaja ja Politiikasta. Tutkimuksellisia löytöretkiä joulun odotuksen jokaiseen päivään!

(Sota, rauha ja Raamattu on Suomen Eksegeettisen Seuran julkaisu, jonka ovat toimittaneet Niko Huttunen ja Nina Nikki. Sukupuolentutkimus-lehti on Sukupuolentutkimuksen seuran julkaisu, jonka päätoimittajat ovat Katariina Kyrölä ja Sari Irni.)

TUTUSTUTHAN MYÖSYHTEISTYÖKUMPPANEIHIMME