Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Tieteiden yö 2024

Tieteiden yö 2024

BY: Allegra Lab Helsinki ry, Häiriköt-päämaja, Tutkitusti, Eurostorie

25.1.2024

Tieteiden yö 3 tapahtumaa

Kuohuttava kommunikaatio

Tapahtumassa syvennytään viestinnän maailmaan provosoivan retoriikan ja sosiaalisen median näkökulmista. Sosiaalisen median vaikuttajat, tutkijat sekä taiteilijat ovat apunamme selvittämässä, mihin eri viestintätekniikat pyrkivät. Tilaisuus aloittaa Allegran tapahtumakokonaisuuden, joka jatkuu illan aikana kahden muun tapahtuman muodossa. Tervetuloa mukaan ajatuksia herättävään iltaan!

Aika: 17:00-19:00

Paikka: Tenho Restobar, Helsinginkatu 15

Ohjelma: 

klo 17:00 Paneelikeskustelu provosoivasta retoriikasta ja sosiaalisesta mediasta. Panelisteina toimittaja Jari Tamminen (paneelin vetäjä), yliopistotutkija Essi Pöyry, professori Katja Valaskivi, tietokirjailija ja podcast-juontaja  Veikka Lahtinen ja taiteilija Meriam Trabelsi.

klo 18:15 hit different 2.0, Pehmee-kollektiivi

hit different 2.0
on sessio, kommentoitu soittolista. Esitys on performatiivinen ele, jolla jaetaan henkilökohtaisia kokemuksia musiikista, musiikin kanssa tai musiikin kautta. Sen tavoitteena on luoda tila, jossa voi uppoutua yksityisyyden kokemuksen tunteeseen kokien samalla intimiteetin, sekä musiikin kuunteluun sisältyvän kollektiivisuuden.

hit different 2.0 on Pehmee-kollektiivin kehotus vallankumoukselliseen lorvailuun. Säänneltyjen ärsykkeiden ja aistien lepäämisen ehdotus aktiivisena toimena ja huolenpidon tekona. Tanssi, itke, laula, nuku jos haluat.

Esteellisyystiedot: Tila ei ole esteetön. Tilaan johtaa pitkät portaat, eikä ravintolassa ole esteetöntä wc:tä.

Onko sanoilla väliä?

Tapahtumassa sukelletaan kommunikaation mikrotasolle pohtimalla tunteita herättävien ja väärinymmärrettyjen sanojen merkitystä. Alias-peliksi muuntunut paneelikeskustelu sekä spoken word -taide johdattavat tarkastelemaan sanojen roolia yksittäisissä keskusteluissa ja laajemmin yhteiskunnassa. Tilaisuus on osa Allegran tapahtumakokonaisuutta. Tervetuloa mukaan ajatuksia herättävään iltaan!

Aika: 18:30-20:00

Paikka: Kallion kirjasto, Viides linja 11

Ohjelma: 

18:30 Tutkijoiden Alias -paneelikeskustelu. Panelisteina väitöskirjatutkija Esa Setälä ja YTT Salla Tuomivaara.

19:30 Spoken word -taidetta, Aarni Pieski.

Esteellisyystiedot: Kattavat esteettömyystiedot Kallion kirjaston sivuilla: https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kallion_kirjasto/Esteettomyys

Vuoropuhelua etsimässä

Allegran tapahtumakokonaisuus huipentuu dekonstruoituun paneeliin, jossa pyritään löytämään keinoja kestävän vuoropuhelun rakentamiseen. Ravintolatila muuttuu tilaisuudessa keskusteluareenaksi, jossa yleisö pääsee yhdessä eri alojen tutkijoiden ja asiantuntijoiden kanssa pohtimaan ratkaisuja yhteiskunnan polarisoitumiseen. Tervetuloa mukaan ajatuksia herättävään iltaan!

Aika: 20:30-22:00

Paikka: Ravintola Kustaa Vaasa, Vaasankatu 10

Ohjelma: 

20:30 Dekonstruoitu paneelikeskustelu. Panelisteina  dosentti Miia Halme-Tuomisaari (paneelin vetäjä), yliopistonlehtori Ari-Elmeri Hyvönen, toimittaja Jari Tamminen, YTT Salla Tuomivaara ja kirjailija Aleksi Lumme. Yleisö on tervetullut osallistumaan paneeliin!

21:30 Musiikkia, XLovers

Esteellisyystiedot: Ravintolaan on esteetön kulku, mutta WC-tilat eivät ole esteettömät. Vaasankadulla on pysäköintipaikkoja autoille, mutta rajoitetusti. 

Tapahtuman visuaalisen ilmeen on suunnitellut Regina Suikki

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME