Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Talvipakolaisina Thaimaassa

Talvipakolaisina Thaimaassa

BY: ANTROBLOGI

22.12.2017
joulukalenteri2017-luukku19

Pimeimmän talven keskellä moni suomalainen suuntaa katseen kohti etelän lämpöä – osa joka vuosi. Eläkeikäisten suomalaisten joukossa on yhä enemmän väkeä, joka viettää talvensa mieluummin auringossa kuin kotimaan kamaralla. Eläkeikäiset suomalaiset ovat monesti varsin terveitä ja varallisuuskin riittää matkusteluun.

Talvehtimiskohteiden joukossa klassisen Välimeren rinnalle on noussut kaukokohde Thaimaa. Tutkija Mari Korpela kirjoittaa Thaimaan talvipakolaisten elämästä ja pohtii ilmiötä myös maahanmuuton muotona.

“Suomen Bangkokin suurlähetystö arvioi, että Thaimaassa asuu pysyvästi noin 1000 suomalaista, minkä lisäksi siellä oleskelee talvisin 4 – 6 kuukauden ajan 1500 – 2000 suomalaista. Tietyllä tapaa eläkeläisten elämä Thaimaassa on pakoa sekä Suomen talvesta että arjen rutiineista. Elämä on helppoa ja mukavaa, ja suomalaisen eläkkeen ostovoima on siellä parempi kuin kotimaassa.”

“Suomalaisten eläkeläisten talvipakolaisuus Thaimaahan on hyvin etuoikeutettu elämäntapa. Räntäsateessa on kuitenkin helppo ymmärtää, miksi lokoisat eläkepäivät Thaimaan auringossa houkuttelevat. Maahanmuuttokeskustelussa olisi hyvä pitää mielessä, että monet suomalaiset asuvat pitkiä aikoja tai pysyvästi ulkomailla. Jos ”meillä” on oikeus mennä kaukaisiin maihin etsimään mukavampaa elämää, miksei ”heillä” olisi oikeutta tulla Suomeen tekemään samoin?”

Lue artikkeli täällä

TUTUSTUTHAN MYÖSYHTEISTYÖKUMPPANEIHIMME