Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Kyynärpäitä myöten tieteessä

Kyynärpäitä myöten tieteessä

BY: Helsingin yliopiston sosiologian tieteenala, sosiologinen verkkomedia Ilmiö, Westermarck-seura

11.6.2018, 17:00-19:00, Tiedekulma

kyynärpäitä myöten tieteessä

Kyynärpäitä myöten tieteessä: keskustelu ja Ilmiö-juhlat

Miten soluviljelmä pidetään hengissä ja muistiinpanot järjestyksessä? Mitä tapahtuu ennen kuin julkaisukelpoiset taulukot ja kuviot saadaan ulos tilastollisesta ohjelmasta? Miten paljon työtä ja aikaa vaatii 3000 sanan artikkelin julkaiseminen huippulehdessä? 

Millaista tiedon tuottaminen on ruumiillisena prosessina? Miksi tutkijat ähertävät niin hartaasti empiiristen aineistojensa ja materiaaliensa kanssa – ja mikä tieteenteossa muuttuu, kun käytetään valmiita aineistoja? Mitä hyvän ja huolellisen tieteen tekeminen vaatii?

Tule mukaan Helsingin yliopiston Tiedekulmaan pohtimaan ja kuulemaan, miten tiedettä käytännössä tehdään ja millaisia käsityötaitoja huippututkimuksen taakse kätkeytyy. Keskustelemassa ovat sosiaalipolitiikan professori Anne Kouvonen (HY) sekä sosiologian apulaisprofessori Mianna Meskus (TaY), jolta on ilmestymässä tiedettä käsityönä tarkasteleva Craft in Biomedical Research -kirja. Keskustelun vetää Lotta Haikkola, joka on Ilmiön päätoimittaja ja tutkijatohtori Nuorisotutkimusseurassa.

Keskustelu alkaa klo 17 ja kestää noin tunnin. Tilaisuus on samalla sosiologisen verkkomedia Ilmiön julkistusjuhla. Voit tulla juttelemaan omasta juttuideastasi tai kertoa toiveistasi sisältöjen suhteen. Tarjolla on myös viiniä ja pientä purtavaa!

Tilaisuuden järjestävät Helsingin yliopiston sosiologian tieteenala, sosiologinen verkkomedia Ilmiö ja Westermarck-seura.

TAPAHTUMAN LINKIT:

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME