Kasvissyönti antiikissa
BY: Antiikin kesäkuu
26.6.2018, 18:00–20:00, Hunaja Café
Tervetuloa keskustelemaan antiikin ruokakulttuurista, erityisesti kasvissyönnistä ja sen syistä antiikissa. Tarkastelemme mm. seuraavia teemoja: mitä antiikissa syötiin? Mikä oli lihan asema ruokavaliossa, ja millaisista syistä siitä pidättäydyttiin? Millaisia yhteneväisyyksiä antiikin kasvissyönnillä on nykypäivän vegetarismiin ja veganismiin? Entä eroja?
Tilaisuuden asiantuntijana toimii folkloristi ja antiikintutkija FM Liisa Kaski, joka on perehtynyt kasvissyönnin ja ihmisen eläinsuhteen historiaan. Alustajana toimii FT Saara Kauppinen. Yleisö on lämpimästi tervetullut osallistumaan keskusteluun: kaikenlaiset kysymykset ja pohdinnat otetaan ilolla vastaan!
Keskustelun ohessa tarjoamme (maksutta) Hunajan Cafen Anne Rossin valmistamia, antiikista ja kreikkalaisesta ruokaperinteestä ammentavia vegaanisia suupaloja. Kahvilasta voi halutessaan ostaa viinilasillisen palan painikkeeksi.
Tarjoilun ja tilan rajallisuuden vuoksi pyydämme kiinnostuneita ilmoittautumaan ennakkoon: tilaisuuteen mahtuu 20 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset osoitteeseen http://akk2018.nettilomake.fi
Tapahtuman järjestää Antiikin kesäkuu yhdessä Suomen Rooman-instituutin ja Hunaja Cafen kanssa.