Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Hyvää syntymäpäivää Suomi!

Hyvää syntymäpäivää Suomi!

BY: HÄIRIKÖT

20.12.2017
joulukalenteri2017-luukku6

Kuva: Häiriköt-päämaja

Share this post

Näin kansallisena juhlapäivänä on hyvä myös kohdistaa kriittinen katse sisään päin. Mistä tässä suomalaisuudessa on oikein kyse?

Me suomalaiset rakastamme sotaa. Kun juhlimme itsenäisyyttämme, muistelemme sotaa ja katsomme Tuntematonta sotilasta. Kun määrittelemme liike-elämän johtajatyyppejä, haemme verrokit Tuntemattomasta sotilaasta. Monet meistä jopa tietävät, että saimme itsenäisyytemme talvisodassa. Kansallinen narratiivimme – legenda Suomesta ja suomalaisuudesta – on kirjoitettu sodan kautta.

Kansallisen identiteetin pönkittäminen sodalla on monin tavoin ongelmallista, mutta näin nämä asiat koetaan. Häiriköt-päämajan Kansa taisteli -lehti keräsi yksien kansien väliin parikymmentä tutkijaa ja tohtoria sekä kaiken maailman dosentteja kirjoittamaan siitä, mistä he tietävät parhaiten – eli omasta tutkimuksestaan. Lue koko Kansa taisteli -lehti linkin takaa.

Lue lehti täällä

Joulukalenterin tarjoavat populaariin tiedeviestintään erikoistuneet Tutkitusti, AntroBlogi, Häiriköt-päämaja ja Politiikasta. Tutkimuksellisia löytöretkiä joulun odotuksen jokaiseen päivään!

TUTUSTUTHAN MYÖSYHTEISTYÖKUMPPANEIHIMME