Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Cicero, perusroomalainen?

Cicero, perusroomalainen?

BY: KHELIDON

22.12.2017
joulukalenteri2017-luukku8

Kuva: Cesare Maccari: Cicero Denounces Catiline, 1889. Wikimedia Commons. https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Maccari-Cicero.jpg

Share this post

Antiikki ja nykyaika kohtaavat lähes päivittäin kotimaisessa ja kansainvälisessä mediassa. Nykyisten populistien tunteisiin vetoava retoriikka, vaihtoehtoiset faktat ja nationalistinen diskurssi näkyivät myös muinaisten roomalaisten poliittisessa keskustelussa.

”Cicero, perusroomalainen?” on tutkijatohtori Antti Lampisen kirjoittama ensimmäinen osa antiikin etnisiä stereotypiota tarkastelevassa juttusarjassa.

Lue artikkeli täällä

Khelidon on suomalaisten antiikintutkijoiden yhteisöblogi, jonka taustalla on lahjan ja ilon idea. Blogi tuo kevätpääskyn (kreik. χελιδών) lailla kuulumisia antiikin maailmasta, aiheista jotka ovat ajankohtaisia, tärkeitä, ikuisia.

Kirjoittajat haluavat tuoda esiin vuosien tutkimustyön tuloksia ja sen kautta saatua laajaa tietämystä, sekä osoittaa miksi ja mihin antiikin(kin) tutkimusta tarvitaan.

Khelidon on yllätysvieras joulukalenterissa, jonka tarjoavat populaariin tiedeviestintään erikoistuneet Tutkitusti, AntroBlogi, Häiriköt-päämaja ja Politiikasta. Tutkimuksellisia löytöretkiä joulun odotuksen jokaiseen päivään!

TUTUSTUTHAN MYÖSYHTEISTYÖKUMPPANEIHIMME