Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

ALH Tieteiden yössä: Muutosmysteeri 14.1.

Complex collage

Striimin linkki: https://youtu.be/W2SP3wIPoiU

Tervetuloa virtuaalissubstantiaaliseen hybridispektaakkeliin torikortteleiden ajattomassa kaupunkitilassa, kun Allegra Lab Helsinki kumppaneineen kokoontuu hyvän ja pahan tiedon äärelle Balder-taloon Tieteiden yönä 14.1. Luvassa on tiedettä ja taidetta luontevasti yhdistelevä reaaliaikainen makasiiniohjelma, jonka pyörteissä arvojen ja ideaalien tulevaisuutta ja nykyisyyttä pohditaan audiovisuaalisen ja interaktiivisen taiteen, sekä kiinnostavien paneelikeskustelujen ja työpajan lomassa.

Keskusteluissa ovat mukana kestävyystieteen professori Reetta Toivanen (EuroStorie), Helsingin yliopiston Tutkijakollegiumin kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg, Sitran johtava asiantuntija Vesa-Matti Lahti, tohtorikoulutettava Jenni Mölkänen (ALL YOUTH, HELSUS), tohtorikoulutettava Tuukka Brunila (EuroStorie), Tutkitun tiedon teemavuoden pääsihteeri Riikka Mäkikoskela sekä Tutkitusti-johtoryhmän jäsenet Lotta Haikola (Ilmiö) ja Ella Sihvonen (Perheyhteiskunta). Illan juontavat Allegra Lab Helsingin puheenjohtaja Miia Halme-Tuomisaari sekä ALHn toimintakoordinaattori Alina Rapin.

Lisäksi mukana on ALL YOUTH -tutkimushankkeen tuottama, taiteilijoiden Miikka Rekola ja Marko Vierimaa kokoama Tulevaisuus nyt? -taideteos, joka visualisoi interaktiivisen valotaiteen keinoin nuorten ajatuksia, huolia ja haaveita tulevaisuudesta, sekä Häiriköt-Päämajan toimittaja-aktivisti Jari Tammisen vastamainoksista koottu vastamainoskatko.

Musiikin tapahtumaan ovat tuottaneet helsinkiläisen Damn Right Amigos -taidekollektiivin jäsenet Vallilan Studio Muuntamolla.Ohjelma streamataan elävänä tapahtumasivulle ja sen tallenne tulee myöhemmin saataville Tutkitusti -verkoston kanaviin.

Tapahtuman taustalla vaikuttavat Arvot, Ideaalit & Muutos -hanke sekä EuroStorie.

14.1. julkaistaan ALHn ja Sitran selvitys Arvot, Ideaalit & Muutos: Tulevaisuuden rakennuspalikoita etsimässä. Selvitys tuo yhteiskuntatieteellistä näkökulmaa konsulttien ja ajatushautomoiden hallitsemalle raporttikentälle.


AIKATAULU:
18 – Tapahtuma alkaa
18.15 Muutoksen suuntaviivat – Arvot, ideaalit & muutos -paneelikeskustelu – Reetta Toivanen, Vesa-Matti Lahti, Tuomas Forsberg & Miia Halme-Tuomisaari
Vastamainoskatko (Häiriköt-päämaja)
18.45 Muutoskaavio -työpaja – Reetta Toivanen, Vesa-Matti Lahti, Tuomas Forsberg & Alina Rapin
19 Muutoksen impulssit – Nuoret, politiikka ja muutosvoima -paneelikeskustelu – Tuukka Brunila, Jenni Mölkänen & Miia Halme-Tuomisaari
Vastamainoskatko (Häiriköt-päämaja)
19.30 ALL YOUTH Tulevaisuus nyt? -taideteos
19.45 Tutkittu tieto ja tulevaisuus -paneelikeskustelu – Riikka Mäkikoskela, Lotta Haikola, Ella Lehtinen & Miia Halme-Tuomisaari
20.15 Loppusanat
20.30 Tapahtuma päättyy.

Tapahtumavastaavat: Jonni Karlsson, Johanna Salminen 0503484924