XIII: Osallisuutta kuulumisen tarinoilla
BY: Liikkeessä yli rajojen
11.12.2020
BY: Liikkeessä yli rajojen
Taide- ja kulttuurilähtöiset menetelmät ovat erilaisia voimaannuttavia taidemenetelmiä, yhteisötaidetta, pelillisiä ja toiminnallisia menetelmiä sekä taiteen soveltavaa käyttöä, joille on ominaista leikillisyys ja luovuus. Luovuuteen ja toiminnallisuuteen perustuvat menetelmät sopivat erityisen hyvin tukemaan maahanmuuttajanuorten aktiivista yhteiskunnallista kasvatusta.
Liikkeessä yli rajojen -julkaisun Sari Tuuva-Hongisto kirjoittaa artikkelissaan Osallisuutta kuulumisen tarinoilla taidelähtöisten menetelmien soveltamisesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa toteutetussa TELL me about it – Stories building belonging and democratic integration –hankkeessa.
”Menetelmät ehkäisevät syrjäytymistä ja lisäävät yhteiskuntaan kuulumisen tunnetta osallistujien taitoja ja toimintatapoja vahvistamalla. Kielitaidon ja ilmaisun vahvistaminen, oman ympäristön tunteminen sekä yhdessä etsiminen ovat tärkeä osa sitä, että tuntee tulevansa kuulluksi ja nähdyksi ympäröivässä yhteiskunnassa.”
Joulukuussa 2020 Tutkitusti nostaa esiin positiivisia sisältöjä yhteistyökumppaneilta kuluneen vuoden ajalta.
#taide #kulttuuri #osallisuus #kuuluminen #taidemenetelmät #luovuus #toiminnallisuus #liikkeessäylirajojen #TELLhanke #maahanmuuttajanuoret #tutkituntiedonjoulukalenteri #positiivinenjoulunodotus2020
Tutkitusti on Allegra Lab Helsinki ry:n hanke.
Ota yhteyttä info@allegralabhki.fi
Toimintaamme tukee: Wihurin rahasto, Koneen säätiö, Suomen tiedekustantajien liitto ry & Allegra Lab Helsinki ry