Suomi, maailman onnellisin maa
BY: ETIIKKA; POLITIIKASTA; PERHE, SUHTEET JA YHTEISKUNTA
Kuva: Pixabay
”Miten Suomi on onnellinen”
Hyvinvoinnin filosofiaa tutkinut käytännöllisen filosofian dosentti Jyrki Konkka tuo esiin sen, että raportin aiheuttamassa keskustelussa onnellisuutta käsiteltiin lähinnä mielentilana. Varsinaisessa YK:n raportissa onnellisuutta kuitenkin tarkastellaan arvona. Raportin päätelmä suomalaisten onnellisuudesta tarkoittaa olennaisesti sitä, että ”suomalainen yhteiskunta tarjoaa jäsenilleen verrattain hyvät mahdollisuudet tavoitella paikkaa auringossa”.
Lue artikkeli täällä
”Onnellisuuden ja haavoittuvuuden politiikat”
Kasvatustieteilijät, dosentti Antti Saari ja väitöstutkija Esko Harni luovat katsauksen onnellisuuden politiikkaan ja eetokseen. Onnellisuudesta ja sen tavoittelusta on tullut ilmiö, jolta ei nykyään voi välttyä. Politiikan tutkimuksen näkökulmasta se herättää moniulotteisia kysymyksiä muun muassa yksilön vastuusta suhteessa rakenteellisiin ongelmiin.
Lue artikkeli täällä
”Tuoko parisuhde miehille kaivattua hyvinvointia?”
Onnellisuutta hieman eri näkökulmasta käsittelee myös Anu Kinnunen väitöstutkimuksessaan, joka käsittelee parisuhteettomien onnellisuuden edellytyksiä.
”Parisuhteessa elävät miehet voivat paremmin kuin ilman parisuhdetta elävät. Kaikki vailla parisuhdetta elävät eivät kuitenkaan voi huonosti. Hyvinvoinnin näkökulmasta on tärkeää, miten parisuhteen tai sen puuttumiseen suhtautuu.”
Lue artikkeli täällä