Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Suomalainen kansanperinne

Suomalainen kansanperinne

Pelimannimusiikki on siirtynyt festivaaleille, televisio on syrjäyttänyt sadunkertojat. Perinne on kadonnut – vai onko se vain muuttunut?

“Suomalainen kansanperinne”

Folkloristiikan tutkija Leea Virtanen piirtää kirjassaan Suomalainen kansanperinne kokonaiskuvaa suomalaisesta perinteestä viime vuosisadalta nykypäivään. Hän kuvaa kansanperinteen keruuta, tutkimusta, alueellisia yhteisöjä ja perinteen muuttumista modernisoituvassa yhteiskunnassa. Ihmiselämän juhlahetkiin liittyvät tavat, kansanlaulut, leikit, kertomusperinne, kansanusko ja kansanlääkintä saavat omat lukunsa. Nykyiset perinteen muodot, vaikkapa seinäkirjoitukset ja kertomukset työpaikan kahvitauolla, asettuvat kohdalleen perinteen kentässä. Tämän alan yleisopas auttaa näkemään, miten perinne elää ja siirtyy ihmiseltä toiselle uusia merkityksiä saaden.

Teoksen on kustantanut Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS. Teos on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 1988, vuoden 2016 painos on neljäs painos.

Tutkitusti tarjoaa perjantaisin kirjasuositukset yhteistyökumppaniltaan Tiedekirjalta, joka on Tieteellisten seurain valtuuskuntaan (TSV) kuuluva seurojen tuotteiden myyntinäyttely.

TUTUSTUTHAN MYÖSYHTEISTYÖKUMPPANEIHIMME