Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

piiloöljy-ilta

This content has been archived. It may no longer be relevant

piiloöljy-ilta

BY: TUTKITUSTI, HÄIRIKÖT

16.1.2020, 17.0021.00: Sofia Bistro
Piilooljyilta_tieteidenyo2020

Tutkimusnäkökulmaa ja käytäntöjä yhdistävässä teemaillassa tarkastellaan yhteiskuntamme öljyriippuvuutta ja mahdollisuuksia kestävään ruoan ja tekstiilien tuotantoon. Illan aikana mukana keskustelussa ovat arjen päätöksentekijät, aktivistit ja tutkijat sekä tietenkin yleisö. Tilaisuuden järjestää Tutkitusti-tiedeviestintähanke yhteistyössä Häiriköt-päämajan kanssa.

OHJELMA-AIKATAULU

  • 17.00-17.30: Antropologista pohdintaa ruoasta ja vaatteista: AntroBlogin tekijöitä tavattavissa
  • 17.30-17.45: Tervetuloa ja johdatus teemailtaan
  • 17.45-18.45: Ruokakeskustelu

Kestävästä ruoan tuotannosta ja kulutuksesta keskustelemassa ympäristöpolitiikan dosentti, erikoistutkija Minna Kaljonen, Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan koordinaattori Pirjo Apell, Marttaliiton ilmasto- ja ympäristöasioiden kehittämispäällikkö Salka Orivuori, sekä aktivisti Suvi Auvinen. Keskustelua vetää toimittaja Jari Tamminen (Häiriköt-päämaja, Voima-lehti).

  • 19.00: Muotinäytös

Vaihtoehtoja pikamuodille esittelevät Happy Years 64 -senioriyhdistyksen jäsenet

  • 19.30-20.30: Vaatekeskustelu

Kestävän tekstiilituotannon nykyhetkestä ja tulevaisuudesta keskustelemassa muotoilun ja muodin tutkimuksen professori Kirsi Niinimäki, Pure Waste Textiles -yrityksen perustajaosakas Hannes Bengs, vaatelainaamo Vaatepuun toimitusjohtaja Soile-Maria Linnemäki sekä vaatesuunnittelija ja trashionista Outi Les Pyy. Keskustelua vetää Miia Halme-Tuomisaari (VTT, dos.) Allegra Lab Helsinki yhdistyksestä.

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME