Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Kaupunkiteologiasta ja toimistojen hierarkiasta

Kaupunkiteologiasta ja toimistojen hierarkiasta

BY: KATSOMUKSET, SOSIOLOGIA-BLOGI

20.8.2018
tutkitusti, tiede, tutkimus, sosiologia, katsomukset, kaupunki, teologia, toimisto, työ

Kuva: pixabay.com Lisenssi: CC0 Creative Commons

Kaupunki on romantisoitu lupaus vapaudesta ja monista mahdollisuuksista, mutta toisaalta myös kilpailun, eriytymisen ja eriarvoisuuden konteksti, jossa teologillakin on tehtävänsä. Kaupunkiin paluun yhteydessä monet palaavat myös toimistoon, mutta harva tietää, mitä toimistotila paljastaa hierarkiasta.

“Kaupungin teologiaa etsimässä”

Katsomukset-sivuston artikkelissa kaupunkiteologian lehtori Henrietta Grönlund kertoo, mitä on kaupunkiteologia ja miksi sitä tehdään. Alan tutkimus ja opetus pyrkivät antamaan teologeille valmiuksia toimia monenlaisissa ja muuttuvissa kaupunkikonteksteissa. Opetuksessa opiskelijat jalkautuvat kaduille, kirkkoihin, moskeijoihin, ostareille ja leipäjonoihin.

Lue teksti täältä

“Konttoreista monitilatoimistoiksi”

1980- ja 1990-lukujen hierarkkiset toimistot on korvannut muodikas monitilatoimisto fatboy-säkkituoleineen ja pelialueineen. Onko samalla valjastettu vapaa-ajan toiminnot työpaikan resurssiksi ja hävitetty tilaisuus vastarintaan?

Virve Peterin, Merja Kinnusen ja Kirsti Lempiäisen teksti perustuu Sosiologia-lehdessä 2/2017 julkaistuun artikkeliin Konttorista monitilatoimistoksi – Työn tilojen etnografinen analyysi.

Lue teksti täältä

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME