Anti-Aut­ho­ri­ta­rians – Hul­lu vuo­si 1968

Anti-Aut­ho­ri­ta­rians – Hul­lu vuo­si 1968

BY: politiikasta, Tiedekulma & Helsingin yliopisto

10.9. 17:00–18:30, Tiedekulma

hullu vuosi 1968, aktivismi, politiikka, mielenosoitus, tutkitusti, tiede, tutkimus, yliopisto

Keskustelutilaisuus 10.9. klo 17 ja valokuvanäyttely 10.–23.9.

Hullun vuoden 1968 tapahtumista tulee kuluneeksi 50 vuotta. Opiskelija-aktivismin, radikaalien poliittisten liikkeiden ja ihmisoikeuskamppailujen pyrkimyksenä oli vastustaa epäoikeudenmukaisuutta ja muuttaa maailmaa Meksikosta Pariisiin ja Prahasta Helsinkiin. Politiikasta-lehden ja Tiedekulman tilaisuudessa pureudutaan vuoteen 1968, sen aktivismiin, merkitykseen ja perintöön ja kysytään: mikä on muuttunut? 

Tilaisuus avaa brittiläisen valokuvaaja Colin Robinsin valokuvanäyttelyn Anti-Authoritarians. West Berlin 1968-2018, jonka kuvat taltioivat vuoden 1968 länsisaksalaisten aktivistien erilaisia kokemuksia 1960-luvun opiskelija-aktivismista ja radikaalista poliittisesta toiminnasta. Näyttely on esillä Tiedekulmassa 10.–23.9.

Illan aloittaa Colin Robins, joka kertoo näyttelystään ja vuoden 1968 aktivismin kontekstista Länsi-Saksassa. Vuodesta 1968 ovat keskustelemassa Jyrki Käkönen, Sirpa Kähkönen ja Johanna Vuorelma. Robinsin puheenvuoro on englanniksi, keskustelu on suomeksi. Tilaisuuden juontaa Joonas Aitonurmi.

Valokuvanäyttelyn ovat tuottaneet Robinsin kanssa German Historical Institute in London ja Freie Universität Berlin ja Helsingin yliopistossa Politiikasta-lehti ja Tiedekulma. 

Tapahtuma on osa Tiedekulman Crazy World -teemaa, joka tarkastelee maailman henkistä tilaa ja löytää kiristyneen kansainvälisen ilmapiirin ja vastakkainasettelujen keskeltä myös valopilkkuja ja ratkaisuja. Katso koko ohjelma täältä.

Osallistu tapahtumaan paikan päällä, seuraa keskustelua verkossa livestriiminä tai katso tallenteena! Linkki livestriimiin julkaistaan tällä sivulla ennen tapahtumaa.

TAPAHTUMAN LINKIT:

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME